Hope Solo straffas efter hån mot svenska spelare

Den amerikanska målvakten Hope Solo stängs av i sex månader sedan hon hånat det svenska spelet efter kvartsfinalen i OS, meddelar USA:s fotbollsförbund.

25.08.2016 19:53 UPPDATERAD 25.08.2016 19:59
"Hope Solos kommentarer efter matchen mot Sverige i OS var oacceptabla och möter inte de krav på sportsligt uppträdande som vi har på våra spelare", skriver Sunil Gulati, USA:s fotbollsförbunds ordförande, i ett pressmeddelande.
I ett inlägg på sitt Instagramkonto skriver Hope Solo att hon är bedrövad över förbundets beslut och att hon under hela sin karriär bara velat lagets och damfotbollens bästa.
"Jag hade inte kunnat vara den spelare jag är utan att vara den person jag är, även då jag inte gjort de bästa valen och sagt rätt saker", skriver Solo.
Sverige skickade ut amerikanskorna ur turneringen i kvartsfinalen, efter en straffläggning som Hope Solo försökte störa med ett handskbyte. Efter matchen kallade USA:s målvakt svenskorna för ett gäng fegisar.
– Vi spelade mot ett gäng fegisar, det bästa laget vann inte i dag, sade Solo.
Avstängningen av Solo träder i kraft med omedelbar verkan. Hon kommer inte att vara aktuell för landslagsspel förrän tidigast i februari 2017.
Målvakten har tidigare stängts av i 30 dagar för dåliga uppförande i början av 2015.

ANDRA LÄSER