"Min kära vän och trummis är från Finland"

Sveriges Cornelia Jakobs är en av förhandsfavoriterna inför årets Eurovision song contest, en tävling som oundvikligen kommer att färgas av kriget i Ukraina. – Kriget slutar inte för att jag struntar i mitt jobb, säger Jakobs.

Melodifestivalvinnaren Cornelia Jakobs besökte Helsingfors för att göra pr för sig som artist.
01.04.2022 06:00 UPPDATERAD 01.04.2022 15:05
I årets Eurovision song contest är Ukraina, föga överraskande, förhandsfavoriten för segern. Men vadslagningsbyråerna har också låga odds för fjolårsvinnaren Italiens låt som ligger tvåa, och för Sveriges bidrag som har tredje lägsta odds just nu. Melodifestivalvinnaren Cornelia Jakobs besökte nyligen Finland på en pr-turné som även innefattar London, Amsterdam och Madrid inför Eurovisionen i italienska Turin i maj.
Det är hennes första gång i Finland, hon har bara varit på Åland tidigare, men hon hoppas uppträda på festivaler här i sommar.
– Min kära vän och trummis Joakim Lövmark är från Vasa. Han är min länk till Finland. Vi träffades när vi studerade på en rockmusikerlinje på en folkhögskola för nio år sedan, säger Cornelia Jakobs sittande i en soffa på skivbolaget Warner Musics kontor i Kampen i Helsingfors.

ANDRA LÄSER