Helsingforspolisen har gripit en misstänkt ficktjuv – ska ha kramat sina offer under smyckesstölderna

Helsingforspolisen utreder ett gäng fickstölder som ska ha ägt rum mellan 18 juli och 30 juli i år. Gärningspersonen ska ha kramat offren i samband med smyckesstölderna.

Helsingforspolisen utreder ett gäng fickstölder som skett genom att gärningspersonen har kramat sina offer. De ska ha ägt rum mellan 18 juli och 30 juli i år
Gärningspersonen ska ha kramat sina offer i samband med smyckesstölderna, skriver Polisen i ett pressmeddelande. De misstänkta fickstölderna skedde i Helsingfors centrum mellan 18 juni och 30 juli. Polisen har gripit en person, men söker efter ytterligare en gärningsperson med anknytning till ärendet. Flera smycken beslagtogs hos den gripne misstänkte. Det är i nuläget okänt vem ägaren till smyckena är.
Polisen fick en anmälan om en stöld på Nylandsgatan tidigt på lördagsmorgonen den 30 juli i år. Enligt målsäganden ska den misstänkte gärningspersonen ha rånat hen på ett halsband genom att ha kramat hen. Den misstänkte greps en stund senare i hörnet av Mannerheimvägen och Kalevagatan.
Helsingforspolisen uppmanar de personer som fått ett halsband eller en plånbok stulen från sig, eller som har sett ficktjuvar vid ovan nämnda tidpunkt och platser, att höra öva sig med kontaktuppgifter till: vihjeet.helsinki@poliisi.fi

ANDRA LÄSER