Stor ovisshet då handbollshallarna stängs

På lördag spelades tre matcher i handbollens högsta serier. Medan en del av lagen vet att det inte blir matcher på länge lever andra i ovisshet då det fortfarande finns vissa förhoppningar om att de ska få träna och spela i sina hallar.

I Dicken lever man för tillfället i stor ovisshet då man inte vet om lagen får träna och spela i Britashallen kommande veckor.
Filip Saxén
28.11.2020 18:58 UPPDATERAD 28.11.2020 20:50
– Det är tyvärr så det ser ut just nu, säger Handbollförbundets verksamhetsledare Päivi Mitrunen.
Hon är i samma situation som alla andra. Ingen vet när eller var det kommer att kunna spelas handbollsmatcher i fortsättningen.
De restriktioner som träder i kraft på måndag leder till att idrottshallarna i Nyland stängs ner.
HIFK:s damers 25 matchers långa segersvit bröts på fredagskvällen då Sjundeå IF tog en lika överraskande som meriterande seger i Idrottshuset i Helsingfors.
Matchen blev den sista att spelas i hallen det här året. Idrottshuset stängs som del av der coronarestriuktioner som införs på måndag vilket betyder att HIFK:s damer och herrar varken kan träna eller spela.
Också i Kyrkslätt stängs den kommunala hallen på måndag och KyIF:s FM-serielag får sikta mot 2021 för nästa match.
– Det är som det är. Vi kan eventuellt träna i Masaby men det klarnar på måndag. Det här ger oss ändå en bra chans att bygga på fysiken, något som kan gynna handbollen på sikt, säger KyIF-tränaren Birgitta Lindholm.
Däremot lever både GrIFK:s och Dickens båda representationslag i stor ovisshet för tillfället. Grankulla bollhall stänger på måndag precis som bollhallen i Britas. Vad det betyder för de fyra lagen vet ingen för tillfället.
– Vi får köra med parallella planer. Vi vet inte om vi har några träningsturer i hallen eller inte. Det är inte helt enkelt att planera sin verksamhet med den ovissheten, säger Dickentränaren Ken Sirenius.
GrIFK-kaptenen Carolina Rehnberg håller med honom.
– Det skulle vara lättare och bättre för oss om vi skulle veta vad som gäller också om det betydde att vi inte kan spela, säger hon.
– Det här känns inte alls bra om vi nu tvingas ta en lång paus i serien.
Karishallen har redan stängt vilket betyder att BK-46 bortamatch mot Cocks på lördagen också blev lagets sista match för i år.

ANDRA LÄSER