Carcci Bengs är redo för nya rekord – åker vattenskidor från Helsingfors till Ekenäs

Carcci Bengs har bestigit berg och skidar off-pist slalom på fritiden. Nästa äventyr blir att åka vattenskidor från Helsingfors till Ekenäs, en resa som kommer att ta fyra timmar. Samtidigt samlar hon in pengar till välgörenhet. 

Carcci Bengs är redo att slå nya rekord.
Jonathan Fagerholmjonathan.fagerholm@ksfmedia.fi
29.07.2022 11:03 UPPDATERAD 29.07.2022 12:24
Om vädret tillåter kommer 45-åriga egenföretagaren Carcci Bengs i början av augusti åka vattenskidor hela vägen från Helsingfors till Ekenäs. 
– Jag ville göra något äventyrligt, utmanande och samtidigt samla in pengar för ett gott ändamål. Jag har tidigare åkt vattenskidor från Hangö till Ekenäs och har länge lekt med tanken på att göra samma sak från Helsingfors. I sommar kan det förverkligas eftersom en kompis erbjöd sig att köra, berättar Bengs.
Om allt går väl kommer Bengs att sätta ett inofficiellt finskt rekord i längsta sträckan i att åka vattenskidor i ett sträck. Rekordet är inofficiellt eftersom även om Bengs inte har hittat någon info om längre sträckor skidade så är det fortfarande möjligt att någon har gjort det. Dessutom kommer hon att måsta hoppa i båten en kort stund vid Barösund då hastighetsbegränsningen inte tillåter vattenskidning där. 

ANDRA LÄSER