Christoffer Strandberg har blivit du med folket och lärt sig dansa

Segertåget i Dansar med stjärnor gjorde att publiken fick upp ögonen för Christoffer Strandberg som person. – Klart det är attraktivt att folk nu vet vem jag är, säger en lycklig Strandberg.

Christoffer Strandberg och Jutta Helenius dansade hem segern i Dansar med stjärnor.
Annika Hällsten
03.12.2019 15:33 UPPDATERAD 03.12.2019 15:34
Många var övertygade om att Christoffer Strandberg och Jutta Helenius skulle gå till final redan när höstsäsongen av Dansar med stjärnor inleddes. Strandberg själv säger att det gäller att stålsätta sig inför sådana förhoppningar.
– Det är härligt när publiken har förtroende för en. Men man måste vara allergisk och inte ta en framgång för given, säger Strandberg.

Vad tror du att segern i Dansar med stjärnor innebär för din karriär?

– Det paradoxala med att vara skådespelare är att personen inte har något att göra med den roll man tolkar. Men nu har folk blivit bekanta med personen Christoffer Strandberg och det är så klart attraktivt.
– Jag vill ändå påpeka att ett uppsving i karriären inte var mitt främsta mål när jag ställde upp i Dansar med stjärnor.
Christoffer Strandberg har i tidigare intervjuer sagt att han länge var för blyg för att dansa och upplevde att han inte behärskade dans. Utmaningen att närma sig dans som konstform var den främsta anledningen för honom att tacka ja till Dansar med stjärnor.
– Jag ville lära mig att ge mig hän och våga uttrycka mig genom dans, och det lyckades. Att lära sig dans är ingen stor mystik, det gör man via hård träning.
Dansar med stjärnor är över men arbetstakten fortsatt hård. Christoffer Strandberg medverkar i pjäsen I det stora landskapet på Svenska Teatern och förbereder sig inför en ny säsong av tv-underhållningen Putous. Dessutom dubbar han andra säsongen av Mumindalen där han ger sin röst åt Mumintrollet.

ANDRA LÄSER