Krönika: Fåtöljdetektiverna och det mystiska försvinnandet

45-åriga Nicola Bulley gick ut för att rasta hunden och försvann spårlöst. Nu följer hela Storbritannien med utredningen.

Bron över floden Wyre i St Michael’s on Wyre i närheten av platsen där Nicola Bulley försvann har varit flitigt besökt under de senaste veckorna.
17.02.2023 07:01
Nästan varje dag under de senaste veckorna har den blonda tvåbarnsmamman Nicola Bulley blickat ut från löpsedlar och från tidningarnas webbsidor i Storbritannien. 
I slutet av januari försvann hon spårlöst. Enligt både journalister och polisen är intresset för fallet ovanligt stort. ”Aldrig tidigare har så många konspirationsteoretiker, fåtöljdetektiver och medier tagit kontakt med mig”, skriver The Guardians journalist Robyn Vinter på Twitter.

Den 27 januari körde den 45-åriga Nicola sina döttrar till lågstadiet i den lilla byn St Michael’s on Wyre i norra England. Efteråt parkerade hon bilen vid ett lokalt naturområde. Hon gick som vanligt för att rasta hunden Willow längs med fälten som kantar floden Wyre. Det var en torr och fin dag.

ANDRA LÄSER