Kyrgios enkelt till semifinal – trots anklagelserna

Efter ett kaotiskt dygn är Nick Kyrgios klar för semifinal i Wimbledon. – Jag har självklart fått rådet av mina advokater att inte säga något just nu, säger Kyrgios enligt AP.

Nick Kyrgios är klar för semifinal i Wimbledon.
Den australiske tennisstjärnan Nick Kyrgios besegrade chilenaren Christian Garin i Wimbledons kvartsfinal i tre raka set.
Segersiffrorna skrevs 6–4, 6–3, 7–6. I semifinal väntar spanjoren Rafael Nadal.
Kyrgios seger innebär att han för första gången nått semifinal i en grand slam-turnering.
– Jag trodde aldrig att jag skulle nå en grand slam-semifinal. Jag trodde att mitt skepp seglat, att jag slösat bort det lilla fönstret, säger Kyrgios i segerintervjun.
Detta gjorde australiern trots ett turbulent dygn.
– Jag är väldigt glad över att jag kom ut här, med mitt team, och lyckades prestera.
Under tisdagen kom nämligen uppgifter om att Kyrgios ska upp i domstol i augusti anklagad för misshandel av sin dåvarande flickvän.
– Jag har en massa tankar, en massa saker jag vill säga, min syn på saken. Men jag har självklart fått rådet av mina advokater att inte säga något just nu, säger Kyrgios, under presskonferensen efter matchen.
Incidenten som australiern misstänks för ska enligt uppgift ha ägt rum i Canberra i december förra året. Om han döms riskerar han upp till två år i fängelse.

Nadal reste sig

Mötet mellan amerikanen Taylor Fritz och Rafael Nadal innehöll allt mellan briljant tennis och skadedramatik. Efter fem set var Nadal till slut klar för semifinal, 3–6, 7–5, 3–6, 7–6, 7–6.
Amerikanen Taylor Fritz blev en svår nöt att knäcka för världsfyran, spanjoren, Rafael Nadal i Wimbledon-kvartsfinalen. En fullsatt centre court, det vill säga cirka 15 000 personer, fick se en oerhört dramatisk tennismatch.
Fritz, som är rankad 14:e i världen, inledde matchen starkt och vann till slut första set med 6–3.
Detta är den 873:e veckan i följd som Nadal är rankad tionde eller högre i världen. Vilket är längst genom tiderna.

"Han är helt sanslös"

I andra set såg Nadal ut att ha problem med sin serve. Något som ledde till att han tvingades till en medicinsk timeout i mitten av andra set. Nadal spelade även matchen med tejpat bålparti och hade problem med sin serve. Trots detta vann spanjoren till slut andra set med 7–5.
Fritz växlade upp i tredje set, och setsiffrorna skrevs 6–3 till amerikanens fördel.
Nadal vägrade dock ge sig, och fjärde set blev jämnt och fick avgöras i tiebreak. Där var världsfyran starkast, och kunde därmed vinna setet med 7–6 till publikens stora jubel.

Maratonmatch

Matchen fick således avgöras i femte set. Ett set som även det blev en riktig långkörare. Vid ställningen 6–6 gick matchen till tiebreak. Där utspelade sig matchens längsta duell, 25 bollar.
En duell världsfyran, tillika publikfavoriten, gick segrande ur. Det gjorde han även ur matchen.
Matchen pågick i fyra timmar och 21 minuter.
– En tuff eftermiddag mot en otrolig spelare. Jag är bara glad att jag är i semifinal, säger Nadal i segerintervjun.
Nadal möter nu Kyrgios i semifinal.
I den andra semifinalen möter Novak Djokovic, världstrea, hemmahoppet Cameron Norrie som är världstolva.

ANDRA LÄSER