Centerns Katri Kulmuni har fått barn

Riksdagsledamoten Katri Kulmuni (Centern) har fått barn. Det skriver hon själv på Instagram och passar på att tacka för vården på det hon kallar Finlands minsta förlossningsavdelning.

Den centerpartistiska riksdagsledamoten, tidigare partiordföranden Katri Kulmuni i riksdagen strax före jul. Under våren deltar hon inte i riksdagsarbetet utan fokuserar på sin nyfödda dotter.
31.01.2022 17:34 UPPDATERAD 31.01.2022 19:09
I oktober meddelade Krista Kulmuni (Centern) att hon inte kommer att delta i riksdagsarbetet under våren eftersom hon ska få barn. Nu har barnet kommit, berättar Kulmuni på Instagram.
Dottern föddes på fredagen i Kemi och Kulmuni tackar i sitt inlägg personalen på förlossningsavdelningen i Kemi som hon kallar Finlands minsta.
"Baserat på min personliga erfarenhet är det ännu svårare än tidigare att förstå varför man vill stänga små förlossningsavdelningar."
Kulmuni fortsätter med att hon kommer att minnas dagarna på sjukhuset resten av sitt liv. Barnet är Kulmunis och makens första.
Katri Kulmuni har varit partiordförande för Centern och finansminister. Sommaren 2020 valde hon att avgå från ministerposten då det kommit fram att ministeriet betalat för en del av hennes medieträning. Några månader senare valdes Annika Saarikko till Centerns ordförande.

ANDRA LÄSER