Spears pappa avfärdar #FreeBritney-rörelsen

Jamie Spears, pappa till Britney Spears, avfärdar den internetrörelse som är övertygade om att popstjärnan hålls inlåst av sina förmyndare.

I en ny intervju kallar Britney Spears pappa, Jamie Spears, den så kallade #FreeBritney-rörelsen "ett skämt". Arkivbild.
I en intervju med New York Post kallar han rörelsens följare "konspirationsteoretiker", som inte vet vad de pratar om.
– De vet ingenting. Världen har ingen aning. Det är upp till rätten i Kalifornien att avgöra vad som är bäst för min dotter. Det är ingen annans angelägenhet, säger han till tidningen.
Jamie Spears har länge stått i fokus för den så kallade #FreeBritney-rörelsen, då han är en av personerna som sedan 2008 kontrollerat den omyndigförklarade Britney Spears tillgångar.
Rörelsens följare har under den senaste tiden blivit allt mer aktiva. De håller främst till på nätet, och hävdar att den 38-åriga popstjärnan manipuleras och kontrolleras av människor i hennes närhet. Målet med kampanjen är att få omyndigförklaringen hävd.
Man har bland annat påstått att Jamie Spears stjäl pengar från dotterns egendom, något han strängt förnekar.
– Jag måste redovisa varje liten slant jag spenderar till rätten varje år. Hur i helvete skulle jag kunna stjäla någonting?
Britney Spears omyndigförklaring löper i nuläget fram till 22 augusti 2020. Den har tidigare förlängts ett flertal gånger.

ANDRA LÄSER