Chelsea dominerar på två fronter

Att herrarna spelar Champions League-final är en överraskning, rentav en liten skräll om man betänker hur Chelseas spel såg ut som värst då klubbikonen och före detta managern Frank Lampard tappat greppet om både taktik och trupp. Att The Blues damer spelar final är däremot ingen skräll alls utan ett resultat av ett långsiktigare projekt.

Cesar Azpiliqueta hör till nyckelspelarna i ett oerhört välbalanserat Chelsea. Eden Hazards tid i Real Madrid är en mardröm.
06.05.2021 11:21 UPPDATERAD 06.05.2021 13:51
Chelsea var bättre redan i första mötet i utkanterna av Madrid och hemma i London var det hemmalaget för hela slanten. De mesta mästarna ägde visserligen mera boll, men bollinnehavet var en chimär. Ett långsamt och förutsägbart passningsspel luckrar inte upp det imponerande kollektiv Thomas Tuchel skapat i Chelsea.
Skyttekungen Karim Benzema fick två chanser men då visade Edouard Mendy än en gång att de 30 miljoner euro man investerade i fransksenegalesen är en av de bättre affärer klubben gjort under senare år.
En annan var att avpollettera Edin Hazard till Real Madrid. Belgaren var för det mesta fenomenal i Chelsea även om José Mourinho inte alltid tyckte det. Mourinho tycker visserligen inte om särskilt många människor så Hazard behöver inte känna sig ensam eller särskilt ledsen.

ANDRA LÄSER