Mångsidiga musikern Taavi Oramo får ledningsuppdrag i Esbo

Dirigenten Taavi Oramo har utnämnts till residenskonstnär i Tapiola Sinfonietta säsongen 2019–2020 och konstnärlig ledare för VocalEspoo (Esbo körfestival) 2020.

Taavi Oramo tar sig an nya konstnärliga uppdrag i Esbo.
Under perioden som residenskonstnär framför Tapiola Sinfonietta två konserthelheter planerade av Oramo. Vid VocalEspoo-festivalen efterträder han Pasi Hyökki och siktar på att presentera en genreöverskridande helhet som fokuserar på människorösten. Nästa festival går av stapeln i oktober 2020.
Taavi Oramo (f. 1990) är känd för sitt mångsidiga musikerskap och har synats på konsertestraderna såväl som dirigent, klarinettist och sångare samt som interpret av elektronisk musik bland annat med ensemblen Tölöläb. Han är också en av nyckelpersonerna bakom den innovativa Eloa-festivalen. Förra hösten knöts han som många andra finländska dirigentkolleger till den betydande agenturen HarrisonParrott och denna vår debuterar han med stadsorkestrarna i Helsingfors och Tammerfors. Han är son till dirigenten Sakari Oramo och sopranen Anu Komsi.
ANDRA LÄSER