Helander förlängde med Alingsås – "Kan bli bäst på sin position i Handbollsligan"

Benjamin Helander har förlängt kontraktet med sin svenska klubb Alingsås HK.

Benjamin Helander har förlängt kontraktet med Alingsås HK.
10.10.2019 10:10 UPPDATERAD 10.10.2019 18:02
Benjamin Helander har inlett säsongen i svenska ligan starkt. Den 21-åriga finländska landslagsspelaren har gjort 20 mål på åtta matcher i höst och Alingsås är etta i tabellen i svenska ligan.
Nu har Helander, som flyttade till Alingsås 2014, skrivit på ett nytt kontrakt som håller honom i klubben över säsongen 2021–22.
– AHK är en riktigt bra klubb och jag har alla möjligheter att fortsätta att utvecklas här. Jag behöver fler minuter, matcher och säsonger i Handbollsligan för att bli en bättre handbollsspelare och då är Alingsås HK den perfekta klubben, säger Helander till klubbens hemsida.
Alingsåstränaren Mikael Franzén är nöjd över att den snabba och tekniska kantspelaren fortsätter i klubben. Att Helander och Samuel Lindberg, en annan 21-årig talang, förlängt med klubben betyder mycket.
– Det är två unga spelare som ständigt vill utvecklas – och också gör det. De har förutsättningar för att växa ut till de bästa spelarna på respektive position i Handbollsligan, säger Franzén.
Helander är uttagen i färska landslagstränaren Ola Lindgrens första landslagstrupp som samlas i Finland för läger och två träningsmatcher mot Japan nästa vecka. Efter det står VM-kvalmatcher mot Israel och Cypern på programmet.

ANDRA LÄSER