Lyktbärarna vid järnvägsstationen vaccinerade

Emil Wikströms monumentala lyktgubbar i granit vid Helsingfors järnvägsstation är nu vaccinerade mot covid-19. Som ett bevis över att de har tagit vaccinet har lyktbärarna fått plåster på överarmen.

De monumentala lyktgubbarna i granit utanför järnvägsstationen har tagit coronavaccinet och bär därför plåster på överarmen.
04.11.2021 09:40
Lyktbärarna i granit som Eliel Saarinen planerade till Järnvägsstationens fasad har tagit coronavaccinet och bär synliga plåster på överarmen som ett bevis över att de är vaccinerade.
De plåstrade granitstatyerna är järnvägsbolaget VR:s sätt att uppmuntra folk att ta vaccinet.
"Genom att förse stengubbarna med plåster tar vi ställning i en viktig fråga och uppmuntrar alla att låta vaccinera sig. För vår affärsverksamhet är det viktigt att främja vaccinationstäckningen i och med att en stor del av tågtrafiken finansieras med biljettintäkter", säger Topi Simola, direktör för VR:s passagerartrafik i ett pressmeddelande.
Stengubbarna har slopat munskydden eftersom det inte längre råder munskyddstvång på tågen. Men VR rekommenderar fortfarande passagerarna att använda munskydd i enlighet med hälsovårdsmyndigheternas rekommendationer.

ANDRA LÄSER