Getingboet i fokus då Champions League-gruppspelet avslutas

Tolv lag är klara för slutspel i Champions League och åtta lag är ännu med i kampen om de återstående fyra slutspelsplatserna.

Sportings mittfältare Hidemasa Morita och Tottenhams anfallarstjärna Harry Kane är inblandade i en het strid om åttondelsfinalplatser i Champions League. 
Tommi Willbergtommi.willberg@ksfmedia.fi
01.11.2022 14:28
Champions League har i höst bjudit på några rejäla skrällar då både Barcelona, Juventus och Atletico Madrid rök i gruppspelet. Inför den avslutande gruppspelsomgången hittas ytterligare ett par favorittippade lag i farozonen.
Tisdag kväll bjuder på avgörandet av osannolikt jämna grupp D där samtliga fyra lag – Tottenham, Sporting CP, Eintracht Frankfurt och Marseille – har chansen att avancera.
Gruppettan Tottenham (8 poäng) åker till Marseille (6) med minst en poäng som målsättning, samma gäller Sporting (7) som avancerar om man får oavgjort mot Frankfurt (7). För Marseille och Frankfurt är det vinna eller försvinna som gäller.
Onsdag kväll står också två direkt avgörande matcher på programmet. I grupp E har österrikiska FC Salzburg en skräll inom räckhåll men då måste man vinna borta mot AC Milan.
I grupp F blir det RB Leipzig och Sjachtar Donetsk som kämpar om en plats bland de sexton bästa. Liten fördel har RB Leipzig då oavgjort på bortaplan räcker för avancemang.
Tolv lag är klara för slutspelet som inleds i mitten av februari: Bayern München, Benfica, Chelsea, Club Brügge, Dortmund, Inter, Liverpool, Manchester City, Napoli, Paris Saint-Germain, Porto och regerande mästaren Real Madrid.

ANDRA LÄSER