"Jag ville skriva ner mina mörkaste tankar"

När författaren Sabine Forsblom fick bröstcancer dokumenterade hon det som hände i dagboksform. Nu ger hon ut det hon skrev under sjukdomstiden som bok i hopp om att den ska fungera som stöd och hjälp för andra i samma situation.

Författaren Sabine Forsblom upplevde det som en befrielse att skriva om sin cancer, trots att hon var trött av behandlingarna.
27.04.2022 11:30 UPPDATERAD 28.04.2022 18:07
Hösten 2018 befann sig Sabine Forsblom på en bra plats i livet. Hon var aktuell med sin tredje roman Betinkan och fysiskt var hon i god form efter att ha byggt en bastu på sitt lantställe och gått ner sexton kilo i vikt. Men det var något som stack i vänster bröst och hon tyckte sig känna knöligheter. Hon försökte slå ifrån sig oron men lät för säkerhets skull kolla upp det. Efter Helsingfors bokmässa kom beskedet: hon hade bröstcancer.
Om sjukdomstiden, från det att hon upptäckte knölarna till avslutad behandling, skriver hon i Trollet i mitt bröst, en sjukdomsberättelse i dagboksform som sträcker sig mellan hösten 2018 och sommaren 2019.

ANDRA LÄSER