Trump hyllar LIV-touren: "En guldrush"

USA:s tidigare president Donald Trump hyllar LIV-touren i golf, som den här veckan spelas på hans bana i Bedminster, New Jersey. – Vad de gör för golfen är så fantastiskt, vad de gör för spelarna är så fantastiskt, säger 76-åringen.

USA:s tidigare president Donald Trump under torsdagens pro-am i Bedminster, New Jersey.
29.07.2022 09:44 UPPDATERAD 29.07.2022 10:04
Donald Trump, som har 2,8 i handicap enligt Golf Digest, var med och deltog i torsdagens pro-am, där sponsorer, kändisar och spelare testar banan före tävling. Han bar en röd "Make America Great Again"-keps och spelade med sin son Eric samt amerikanska stjärnorna Dustin Johnson och Bryson DeChambeau.
Därefter pratade USA:s expresident, ägare av banan i Bedminster, New Jersey, som den här veckans LIV-tourdeltävling spelas på, med medier.
– Ni (LIV-touren) har verkligen världens bästa spelare, många av de bästa spelarna, och snart kommer ni troligen att ha alla, sade 76-åringen och fortsatte:
– Deras (spelarnas) löner kommer att öka mycket. Som ni vet har PGA under en lång tid inte varit älskad av många spelare. Nu har de fått ett alternativ och ingen kunde ana att det skulle bli en sådan här guldrush.
LIV-touren finansieras av Saudiarabiens statliga investeringsfond PIF och den sammanlagda prispotten är på 255 miljoner dollar. Saudiarabien anklagas för att försöka tvätta bort sitt rykte när det gäller exempelvis mänskliga rättigheter genom idrotten, så kallad sportswashing.

ANDRA LÄSER