F1-stjärnan har corona – missar Silverstone

F1-föraren Sergio Perez. Bild: Mark Thompson/Lehtikuva

Sergio Pérez har deltagit i samtliga F1-lopp sedan mars 2014.Men efter 122 raka race missar mexikanen den kommande GP-tävlingen på Silverstone.Anledningen? Han har smittats av coronaviruset.

Mexikanske formel 1-stjärnan Sergio Pérez, som kör för stallet Racing Point, har testats positivt för coronaviruset och missar, till att börja med, veckans GP-tävling på banan Silverstone i Storbritannien.

"Sergio mår bra fysiskt och är vid gott mod. Men han kommer att självisolera sig enligt riktlinjerna från relevanta folkhälsomyndigheter, med stallets och sportens säkerhet som yttersta prioritet", skriver Racing Point i ett uttalande.

30-åringen har inlett F1-säsongen lovande med två sjätteplatser i Österrikes GP-tävlingar och en sjundeplats i Ungern senast. Pérez ligger på sjätte plats i mästerskapet, med 22 poäng, men det är oklart hur länge han blir borta på grund av sitt positiva coronatest.

Enligt statistiktjänsten Gracenote blir F1-loppet på Silverstone det första som Pérez missar sedan han uteblev från Malaysias Grand Prix i mars 2014. Sedan dess har han deltagit i 122 raka lopp.

Storbritannien arrangerar två F1-lopp under de kommande veckorna, den 2 och 9 augusti.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Efterfrågan ökar men under svåra tider är det upp till bevis för private banking-tjänster

Mer läsning