F1 ställer inte in lopp om förare insjuknar – "Det finns reservförare tillgängliga"

Formel 1 sätter igång i Österrike i juli – och loppen ska köras även om någon blir sjuk i corona. Arkivbild. Bild: Ronald Zak / AP Photo

Formel 1 kommer inte att ställa in något lopp, även om en förare blir sjuk i covid-19. Det säger vd:n Chase Carey.

– Om en person testas positivt leder det inte till att ett lopp ställs in. Personen ska sättas i karantän och ersättas. Om en förare blir sjuk, finns det reservförare tillgängliga, säger han till F1:s webbplats.

Carey säger att formel 1-familjen kommer att leva som i en egen bubbla – åka chartrade plan till en tävlingsplats och där isoleras på hotell och på tävlingsplatsen. Stallen kommer att behöva minska på personal, max 80 personer per team mot cirka 130 vanligtvis.

– Det kommer inte gå att hålla två meters avstånd till alla i teamet, det blir omöjligt när bilen kommer in i depån och däcken ska bytas. Men vi ska se till att ha ett regelverk klart så snart som möjligt för att minimera alla risker.

Formel 1-säsongen ska starta den 5 juli i Österrike. Hittills har man presenterat ett tävlingsprogram med åtta lopp, på sex banor i Europa fram till den 6 september. Målet är att få ihop en serie med mellan 15 och 18 lopp.

Fastighetsfonder ger den privata placeraren möjlighet att dra nytta av fastighetsmarknadens stabila avkastning

Mer läsning