F1 hedrar Lauda i Monaco

Niki Lauda hedras i samband med F1-loppet i Monaco i helgen. Arkivbild. Bild: Achim Scheidemann / AFP / Lehtikuva

Niki Laudas bortgång tidigare i veckan uppmärksammas på många sätt i samband med helgens formel 1-lopp i Monaco.

Han hedras officiellt av bilsporten med en tyst minut, men flera stall planerar att på olika sätt visa sin respekt för en av F1-cirkusens största profiler.

På Ferraris, Mercedes och McLarens bilar kommer Lauda att uppmärksammas. Mercedes stallmedlemmar kommer även att bära svarta armband.

Lauda var aktiv som förare i Ferrari och McLaren och senare knuten till Mercedes. Österrikaren vann Monacos GP med Ferrari 1975 och 1976. Han blev världsmästare tre gånger och vann 25 lopp.

Han brännskadades vid en krasch under Tysklands GP 1976 på Nürburgring.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning