F1: Azerbajdzjans GP skjuts upp

Azerbajdzjans GP skjuts upp. Arkivbild. Bild: AFP / Lehtikuva / Alexander Nemenov

Formel 1-säsongen flyttas fram ytterligare på grund av det nya coronaviruset.

Azerbajdzjans grand prix skulle ha genomförts 7 juni men skjuts nu upp, meddelar F1 på sin hemsida. Det innebär att Kanadas grand prix, planerat till 14 juni, eventuellt blir premiärloppet för säsongen 2020.

Azerbajdzjans GP är det åttonde F1-loppet som antingen skjuts upp eller ställs in. Sedan tidigare är GP i Bahrain, Vietnam, Kina, Nederländerna och Spanien uppskjutna medan den ursprungliga premiären i Australien och det klassiska stadsloppet i Monaco är helt inställda.

"Formel 1 och Fia (Internationella bilsportsförbundet) kommer nu att arbeta för att lägga ett nytt schema för säsongen 2020 och kommer att konsultera med stallen, men som tidigare är bestämt kommer det nya schemat inte behöva deras godkännande för att gälla", sade F1-chefen Chase Carey i ett pressmeddelande förra veckan.

Annons: Förvaringstjänster ny nisch för Grabbarna Flytt

Finlandssvenska företaget Grabbarna Flytt har på sina fem år vuxit så det knakar. Förutom flyttservice och logistiska tjänster åt både privathushåll och företag kan man som nyhet nu också erbjuda förvaring. 14.2.2020 - 10.44

Mer läsning