Pia Kåll ska se till att dina pensionspengar växer

Att investera i onoterade bolag är kanske inte kärnfysik. Men även om det vore det skulle det inte vara ett problem för Pia Kåll. Det är nämligen just kärnfysik som riskkapitalbolaget Capmans nya vd har studerat.

Borgåbördiga Pia Kåll, vd för Capman, trivs på jobbet. Hon hade ingen plan på att bli vd för ett börsbolag eller ens jobba med riskkapital. Det bara blev så. Från sin position vill hon förändra världen till något mer hållbart och bättre.
Sören Jonssonsoren.jonsson@hbl.fi
26.03.2023 05:02
Pia Kåll, vd för Capman, ser möjlighet där andra bara ser ekonomiskt tumult. Samtidigt som världen är upp och ner – med krig, stigande räntor och exceptionell osäkerhet – har Kåll siktet inställt på att riskkapitalbolaget Capman ska fördubbla sin förvaltade förmögenhet.
Men först något om ordval.
Pia Kåll tycker inte om det svenska ordet ”riskkapital”. Det blir för mycket fokus på risktagande. Att vara riskkapitalist får en osökt att tänka på snabba cash eller någon skum investerare som snabbt köper sig in i ett bolag för att mjölka de bästa bitarna och sälja det vidare utan att egentligen förstå sig på verksamheten.

ANDRA LÄSER