Dagens VM-snackis: Kan Marocko skrälla mot grannen

Marocko utmanar Spanien och Schweiz vill avsluta Portugals VM. 

Marocko är en positiv överraskning i VM.
Jonas von Wendtjonas.wendt@hbl.fi
06.12.2022 06:01
Dagens match: Marocko-Spanien 17.00
Historien ger inte Marocko särskilt stora chanser att skrälla. Afrika mot Europa i VM brukar sluta i europeisk seger. Av tio möten i utslagsskedet mellan lag från de två kontinenterna har Europa gått segrande ur leken vid nio tillfällen. Enda undantaget är Senegal mot Sverige 2002
Hakim Ziyech gjorde comeback i landslaget då förbundet bytte tränare och har varit utmärkt. Spelsugen är han också efter en tung höst i Chelsea.
Spanien inledde VM med 7-0 mot Costa Rica. Sen blev det 1-1 mot Tyskland och förlust mot Japan.
Dagens vansinne: Raheem Sterling
Rika fotbollsspelare är högvilt för bovar och banditer. Raheem Sterling har varit med om inbrott också tidigare. Då under sin tid i Manchester. På lördagen slog inbrottstjuvar till mot Sterlings hus i London och ska enligt uppgifter i England ha kommit över armbandsur för 300 000 euro.
Sterling åkte hem för att stöda sin familj och det är oklart om eller när han återvänder till Qatar.
Sterling kan, om det hjälper, trösta sig med att han har många olycksbröder i samma bransch. De skenande lönerna i toppfotbollen har gjort att spelarna är sagolikt rika och det i sin tur lockar fram skurkarna.
Raheem Sterling.
Dagens siffra 500 miljoner euro
På måndagen blev det helt klart att Cristiano Ronaldo flyttar till Al Nassr i Saudiarabien. Kontraktet på två och ett halvt år uppges ge portugisen hela 500 miljoner euro. Ronaldo var sedan tidigare god för en halv miljard euro. Minst.

ANDRA LÄSER