Expressen hyllar Estrids bokklubb

Bokklubb. Estrid Airas har bland andra träffat författaren Annika Sandelin i sin bokklubb.Bild: Tor Wennström

Då tidningen Expressen problematiserar svenska mediers ointresse för barnlitteratur lyfts Estrids bokklubb fram som ett positivt exempel.

"Varför är det så tyst om barnböckerna när alla tycker att det är viktigt att barn läser?" undrar Hanna Höglund i en artikel i Expressen. Motreaktionen mot mediernas ointresse för barnlitteratur ser hon i "det organiserade barnbokspratet" som talar om böcker för de yngre läsarna "med självklar passion".

Här lyfter Höglund i synnerhet fram Estrids bokklubb. "Elvaåriga Estrid Airas är programledare för sin egen show och även om hon har vuxna som skriver manus åt henne så är hon det självklara subjektet i dessa tiominutersavsnitt som omedelbart borde visas i alla svenska lågstadieklassrum."

Estrids bokklubb är ett samarbete mellan Hufvudstadsbladet och Fantaskop Films. Programserien finns tillgänglig via HBL.fi, Fantaskop Films, Den finlandssvenska läsambassadörens och Förlaget M:s hemsidor samt på Youtube. Man kan också följa Estrids bokklubb på Facebook och på bloggen estridsbokklubb.ratata.fi.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00