Expressen hyllar Estrids bokklubb

Bokklubb. Estrid Airas har bland andra träffat författaren Annika Sandelin i sin bokklubb. Bild: Tor Wennström

Då tidningen Expressen problematiserar svenska mediers ointresse för barnlitteratur lyfts Estrids bokklubb fram som ett positivt exempel.

"Varför är det så tyst om barnböckerna när alla tycker att det är viktigt att barn läser?" undrar Hanna Höglund i en artikel i Expressen. Motreaktionen mot mediernas ointresse för barnlitteratur ser hon i "det organiserade barnbokspratet" som talar om böcker för de yngre läsarna "med självklar passion".

Här lyfter Höglund i synnerhet fram Estrids bokklubb. "Elvaåriga Estrid Airas är programledare för sin egen show och även om hon har vuxna som skriver manus åt henne så är hon det självklara subjektet i dessa tiominutersavsnitt som omedelbart borde visas i alla svenska lågstadieklassrum."

Estrids bokklubb är ett samarbete mellan Hufvudstadsbladet och Fantaskop Films. Programserien finns tillgänglig via HBL.fi, Fantaskop Films, Den finlandssvenska läsambassadörens och Förlaget M:s hemsidor samt på Youtube. Man kan också följa Estrids bokklubb på Facebook och på bloggen estridsbokklubb.ratata.fi.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning