Experter om Trumps krattande: Presidenten använde en korrekt term

De sociala medierna har fyllts med bilder på krattor efter att Trumps uttalande blev ett viralt fenomen. Bild: Lehtikuva/AFP/Gennaro Molina/Timo Jaakonaho

En skogsexpert säger till Uusi Suomi att president Donald Trump använde en fackterm inom skogsvård.

Många har skrattat åt Trumps påstådda uttalande om att vi inte har samma problem som Kalifornien eftersom finländarna lägger mycket tid på att "kratta och putsa".

Bland alla lustiga tweetar finns också Naturresursinstitutet Lukes forskningsprofessor Tuula Packalén. Hon skriver att den engelska termen Trump använde, "rake", beskriver markbehandling och tillvaratagande av hyggesrester.

Uusi Suomi har ringt upp specialforskaren Juha Laitila på Luke, som säger att han genast förstod vad Trump syftade på. Enligt Laitila vet Trump vad han talar om, och anser att vi borde vara stolta över att agera förebild inom skogsvård.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46