Experter från Etseri valde pandor i Kina

Pandaprojektet i Etseri har hamnat i motvind men nu besöker experter Kina för att välja djur. Bild: LEHTIKUVA/AFP/Kazuhiro Nogi

Experter från djurparken i Etseri i södra Österbotten besökte Kina förra veckan för att inleda arbetet med att välja de pandor som ska flytta till djurparken.

Etseri-experterna besökte naturskyddsområden för jättepandor och forskningsinstitut i Sichuan-provinsen. Under resan gick experterna igenom de förslag på pandor som Kinas panda-administration föreslagit att ska placeras i Finland.

I valet av pandor ägnar experterna uppmärksamhet i synnerhet åt djurens släktträd, personlighet och deras biologiska skyddsvärde.

Pandaprojektet i Etseri har hamnat i motvind den senaste tiden. I juni konstaterade förvaltningsdomstolen att Etseri stads beslut att gå i borgen för djurparkens projekt att bygga ett pandahus var lagstridigt. Enligt domstolen tog Etseri stad en för stor risk i frågan. 

Yrkesexamen från Prakticum öppnar många dörrar

Studier vid Yrkesinstitutet Prakticum ger nycklar till arbetslivet. Samtidigt kan det också vara en smidig inkörsport till fortsatta studier vid en yrkeshögskola. 4.12.2019 - 00.00

Mer läsning