Expert: Turkiet kan bli som Ryssland

Journalister utanför tidningen Cumhuriyet under en husrannsakan. Bild: AFP / Lehtikuva/Ozan Kose

Gripandena av turkiska journalister fortsätter. Nu har den oppositionella tidningen Cumhuriyets chefredaktör Murat Sabuncu frihetsberövats.

Sammanlagt har tolv av Cumhuriyets medarbetare gripits av polisen, skriver tidningen på sin sajt. Flera medarbetare har också fått sina datorer beslagtagna i samband med husrannsakningar.

Den sekulära vänstertidningen Cumhuriyet är en inflytelserik röst i Turkiet och står i opposition till det styrande islamistiska AK-partiet och president Recep Tayyip Erdogan. Tidningen anklagas för att ha stött den kurdiska gerillarörelsen PKK och Gülenrörelsen. Den senare pekas ut som skyldig till den misslyckade militärkuppen i mitten av juli.

Fler än 100 mediebolag har sedan dess stängts – 15 av dem under den gångna helgen, rapporterar al-Jazira. Dessutom har omkring 100 000 statsanställda tjänsteman sparkats och tiotusentals gripits.

Yrkesexamen från Prakticum öppnar många dörrar

Studier vid Yrkesinstitutet Prakticum ger nycklar till arbetslivet. Samtidigt kan det också vara en smidig inkörsport till fortsatta studier vid en yrkeshögskola. 4.12.2019 - 00.00

Mer läsning