Exklusiv Muminmugg till salu i Japan – säljs nu vidare på finländska sajter för saftigt pris

Den som inte har planerat in en Japanresa kan tvingas punga ut med hundratals euro för en Muminmugg. Bild: Pressbild/Arabia-Fiskars

Det kan bli dyrt för inbitna fans och samlare. I Finland säljs den nya Muminmuggen för 300–500 euro på andrahandsmarknaden.

På lördagen öppnades Moominvalley Park i Hanno, cirka en timmes bilfärd från Tokyo i Japan. Muminfans har knappast gått miste om att det säljs en exklusiv Muminmugg i parken.

I parken kostar muggen 32 euro. För att hindra folk att hamstra åt sig av muggen och sälja den vidare finns det en köpbegränsning på två muggar per man.

Det har fått priset i Finland att stiga till skyarna. På nätauktionsajten Huuto.net kostade de här muggarna mellan 300 och 500 euro under tisdagen. Men priset kan ännu stiga.

Det kan löna sig att ha is i magen. Fiskars presschef Noora Hostikka säger till Talouselämä att muggen hör till standardutbudet i den japanska parken. Det är alltså inte frågan om en begränsad upplaga, försäkrar hon.

Läs också:

Priset på gamla muminböcker skjuter i höjden – kolla hur mycket dina böcker är värda

Han säljer defekt muminmugg för 22 500 euro

Kim Herold: ”Motorsängen hjälper mot snarkningarna”

Musikern Kim Herold, även känd från tv-programmet Selviytyjät, har märkt att en bra säng gör det lättare att återhämta sig och att den till och med förebygger idrottsskador. 5.11.2019 - 14.22

Mer läsning