Exceptionell rättegång kring konstförfalskningshärva inleds i dag

Bukowskis i Stockholm. Bild: EPA/JOHAN ENGMAN SWEDEN OUT

Tingsrätten i Helsingfors inleder i dag behandlingen av ett exceptionellt och omfattande bedrägerifall som handlar om förfalskade tavlor.

Ett tjugotal svarande står åtalade för grovt bedrägeri. Miljontals euro uppskattas ha rört sig i den misstänkta förfalskningshärvan. Bland de förfalskade målningarna finns konst av både de mest kända finska konstnärerna och internationella storheter.

Domstolsbehandlingen inleds i dag klockan nio med en förberedande rättegång där bland annat tidtabeller och praktiska ärenden ska fastställas. 

Pippi skuttar omkring på Finns sommarteater

Pippi Långstrump, Pippilotta Viktualia Rullgardina Krusmynta Efraimsdotter Långstrump, är en av Astrid Lindgrens mest kända och populära figurer. Sommaren 2019 skuttar hon omkring på Finns sommarteaters (tidigare Glims sommarteater 1973-2005) scen i Esbo till Georg Riedels välkända musik. Senast spelades Pippi på Finns år 2006 och det var alla tiders publiksuccé på sommarteatern med nästan 6000 åskådare! Då spelades huvudrollen av Josefin Silén, som sedan dess utbildat sig till musikalartist i Sverige och i höst spelar Esmeralda i Ringaren i Notre Dame på Tampereen Teatteri. 29.3.2019 - 07.54