Everton stoppade Arsenal från viktiga poäng i Premier League

Phil Jagielka (i mitten) gjorde matchens enda mål på Goodison Park. Bild: TT-AP/Peter Byrne

Varje poäng är viktig för Arsenal i kampen om topp-fyra.Everton, som vann söndagens drabbning med 1–0, såg dock till att det blev en poänglös helg för det Champions League-jagande Londonlaget.

Arsenal hade mest boll med råge under söndagseftermiddagen på Goodison Park i Liverpool. Men vad gjorde det när det var ett blåklätt hemmalag som hade flest chanser – även det med råge.

De hade också flest mål. Må så vara att det bara krävdes ett för att plocka hem samtliga tre poäng.

Mittbacksveteranen Phil Jagielka stod rätt i straffområdet när ett långt inkast efter lite om och men hamnade vid hans fötter.

Avslutet var distinkt – och Everton hade därmed en 1–0-ledning efter tio minuters spel.

En ledning som alltså räckte hela vägen till slutsignalen.

Tröst för Arsenal är dock att de trots förlusten fortfarande har fjärdeplatsen, den sista som ger Champions League-spel nästa säsong, i sin ägo, med enbart en poäng upp till lokalrivalen Tottenham på tredjeplatsen.

Det skiljer dock samtidigt enbart målskillnad ner till femteplacerade Chelsea, likt Arsenal på 63 poäng med sex matcher kvar. Två poäng nedåt finns Manchester United på sjätteplatsen.

Bli kock i Axxell

Svenskfinlands kändaste kock, Micke Björklund, har trätt in som mentor och mecenat för Axxells kockutbildning i Karis, för kockutbildningens framtid och Finlands matkultur. 8.10.2019 - 11.40

Mer läsning