Eva Wahlström behöll VM-titeln

Bild: Lehtikuva/Martti Kainulainen

Boxaren Eva Wahlström hade inga problem med att försvara sin VM-titeln när hon mötte argentinskan Mayra Alejandra Gomez i WBC-förbundets VM-match i övre fjäderviktsserien sent på lördagskvällen.

Wahlström, 36, vann matchen på tio ronder med enhälliga domarröster som föll 99-91, 98-92, 99-91.

Det gick ingen nöd på Wahlström i Åbohallen. Gomez, 29, är betydligt kortare än Wahlström och Wahlström kunde rätt så lätt kontrollera matchen med sin vänster.

Världsmästaren njöt av matchen.

– Det var en jättebra match. Det var en boxare som ville boxas med skicklighet och förstånd, säger Wahlström.

– Jag tänkte hela tiden att det här är roligt, så här vill jag boxas. Jag log inom mig. Det var taktiskt moget, jag träffade till och med några gånger.

Wahlström kontrollerade matchen ända från början. I den sista ronden gick Gomez till aggressiv attack och Wahlström gav betalt med samma mynt. Men det inverkade inte på slutresultatet i någon riktning.

– Motståndaren hade inget annat alternativ än att försöka nå en avslutning. Jag gick med i det. Det kändes naturligare än att inte göra det.

Wahlströms förra match var i december. I Åbo skulle hon ursprungligen möta amerikanen Melissa St. Vil, men för ett par veckor sedan byttes motståndaren ut.

Wahlström har varit oslagbar under sin proffskarriär. Hon har innehaft WBC:s VM-titel i två år redan. Nu vill hon samla på sig andra boxningsförbunds VM-titlar.

– Det är det jag drömmer om. Jag vill ha fler titlar. Jag har nu försvarat min titel fyra gånger. Det skulle vara roligt med en match där också motståndaren är en mästare. Det känns som om jag stampade på stället.

– Om karriären blev perfekt vore drömmen fyra olika titlar. Jag vet inte om det är möjligt, men man kan ju leka med tanken.

Annons: Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning