Eva Wahlström behöll VM-titeln

Bild: Lehtikuva/Martti Kainulainen

Boxaren Eva Wahlström hade inga problem med att försvara sin VM-titeln när hon mötte argentinskan Mayra Alejandra Gomez i WBC-förbundets VM-match i övre fjäderviktsserien sent på lördagskvällen.

Wahlström, 36, vann matchen på tio ronder med enhälliga domarröster som föll 99-91, 98-92, 99-91.

Det gick ingen nöd på Wahlström i Åbohallen. Gomez, 29, är betydligt kortare än Wahlström och Wahlström kunde rätt så lätt kontrollera matchen med sin vänster.

Världsmästaren njöt av matchen.

– Det var en jättebra match. Det var en boxare som ville boxas med skicklighet och förstånd, säger Wahlström.

– Jag tänkte hela tiden att det här är roligt, så här vill jag boxas. Jag log inom mig. Det var taktiskt moget, jag träffade till och med några gånger.

Wahlström kontrollerade matchen ända från början. I den sista ronden gick Gomez till aggressiv attack och Wahlström gav betalt med samma mynt. Men det inverkade inte på slutresultatet i någon riktning.

– Motståndaren hade inget annat alternativ än att försöka nå en avslutning. Jag gick med i det. Det kändes naturligare än att inte göra det.

Wahlströms förra match var i december. I Åbo skulle hon ursprungligen möta amerikanen Melissa St. Vil, men för ett par veckor sedan byttes motståndaren ut.

Wahlström har varit oslagbar under sin proffskarriär. Hon har innehaft WBC:s VM-titel i två år redan. Nu vill hon samla på sig andra boxningsförbunds VM-titlar.

– Det är det jag drömmer om. Jag vill ha fler titlar. Jag har nu försvarat min titel fyra gånger. Det skulle vara roligt med en match där också motståndaren är en mästare. Det känns som om jag stampade på stället.

– Om karriären blev perfekt vore drömmen fyra olika titlar. Jag vet inte om det är möjligt, men man kan ju leka med tanken.

Kim Herold: ”Motorsängen hjälper mot snarkningarna”

Musikern Kim Herold, även känd från tv-programmet Selviytyjät, har märkt att en bra säng gör det lättare att återhämta sig och att den till och med förebygger idrottsskador. 5.11.2019 - 14.22

Mer läsning