Eva Wahlström: "Att få barn räddade mitt liv"

Proffsboxare. Eva Wahlströms föräldrar blev oroliga när hon började boxas som femtonåring. Bild: Nelonen

I kvällens avsnitt av Nelonens Supertähdet talar boxaren Eva Wahlström om sin döde far, motgångarna i karriären och sin älskade son.

Superstjärnor sänds i Nelonen söndag kl. 19.30, repris onsdag kl. 23.00 och lördag kl. 16.20, Jim måndag kl. 21.05.

I programmet berättar Eva Wahlström om hur träningen gick till överdrift när hennes pappa fick cancer.

– Jag kunde inte sluta röra på mig. Jag var tvungen att röra på mig, för annars mådde jag dåligt.

Hennes pappa dog 2004 och enda sättet att hantera sorgen för henne var att springa och träna.

– Jag hanterade det genom att springa undan. Jag sprang, sprang, sprang, tills benen inte längre bar. Jag grät inte. Då blev jag hård. Fram till dess hade jag varit mycket känsligare. Jag bet ihop tänderna och sprang, berättar Eva.

Hon fick läge träna och boxas utan allvarligare skador och upplevde att hon nästan var odödlig.

– Och sedan kom en ond cirkel av skador. Jag kunde inte sitta och inte ens sova. Till slut kunde jag bara ligga på golvet. Jag lyckades ändå bli gravid och väntade barn i den här situationen. Jag tänkte att jag måste glömma boxningen. Den är mitt tidigare liv och nu blir jag mamma, säger Eva.

– Jag hade säkert inte annars fått barn. Jag har alltid velat ha en familj och jag älskar barn, men jag tänkte att det skulle bli efter karriären.

Hon medger att vardagen med en baby kräver tålamod efter den själviska idrottarvardagen.

– Jag måste lära mig allt. Jag hade inget som helst tålamod på den tiden. Barnet räddade mitt liv då. Därför är Leon mitt allt.

hbl

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning