Eva Biaudet bar på sorg under slottsbalen

Meningen var att både riksdagsledamoten Eva Biaudet (SFP) och hennes veteranfar Bob Biaudet skulle gå på slottsbalen. Men en dag innan balen nåddes hon av sorgebudet om faderns död, skriver Iltalehti.

Både dotter och far var bjudna till slottsbalen, hon i egenskap av riksdagsledamot, han som krigsveteran.

– Min pappa insjuknade för en tid sedan, men han var hoppfull inför ett tillfrisknande. Vi hade planerat hur vi skulle röra oss på balen, eftersom han använde rullstol, säger hon till tidningen.

För fadern Bob Biaudet, som blev 93, var inbjudan en stor ära. Hon tackade presidenten för inbjudan och framförde samtidigt budet om faderns bortgång.

– Även om pappa inte kom sig till slottet hann han glädja sig åt inbjudan. Av den anledningen beslöt jag mig för att delta i festen och på så sätt hedra det hundraåriga Finland och min pappa.

Biaudet berättar att fadern var ung när han gick ut i kriget. Trots sin höga ålder var han fortfarande aktiv i bland annat veteranernas delegation.

– Naturligtvis vet man att föräldrarnas bortgång i något skede blir aktuell, speciellt när de är gamla. Även om jag fick behålla min pappa ovanligt länge kan man inget åt sorgen, säger hon till tidningen.

Bob Biaudet var abiturient då han inkallades 1942. Han placerades då i luftvärnet i Sandhamn.

Läs också:

Så räddade Bob Biaudet Helsingfors

Bob Biaudet fotograferad av Hans Paul på Drumsö år 2008. Bild: HBL-arkiv/Hans Paul

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00