Eurovisions chef slutar

Jon Ola Sand träder tillbaka. Arkivbild. Bild: Stina Stjernkvist/TT

Jon Ola Sand, chef för European Broadcasting Union (EBU) och för Eurovision Song Contest, ska sluta. Efter tävlingen i Rotterdam i vår träder han tillbaka för att börja på ett chefsjobb inom NRK hemma i Norge.

Jon Ola Sand har arbetat med Eurovision i över 20 år. Innan han fick jobbet som EBU-chef 2011 basade han över den norska ESC-delegationen i flera år och han ledde ESC-sändningarna från Oslo 2010.

"Det senaste decenniet vid EBU har varit fantastiskt, men det ska också bli skönt att komma hem", säger han enligt ett pressmeddelande.

Arbetet med att hitta en ersättare för norrmannen börjar snart, enligt EBU.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning