EU varnar för hård brexit

Storbritanniens premiärminister Theresa May pressas hårt på hemmaplan inför risken för en hård brexit.Bild: Lehtikuva/AFP Photo/Brendan Smialowski

Var förberedda på en så kallad hård brexit, där Storbritannien lämnar EU den 30 mars 2019 utan ett avtal, varnar EU-kommissionen. Budskapet är riktat både till länder och företag i EU.

"Det är fortfarande inte säkert att det kommer att finnas en ratificerad överenskommelse om utträdet på plats till det datumet", skriver EU.

Och oavsett om det blir brexit med eller utan en överenskommelse kommer det troligen ge upphov till störningar, fortsätter EU.

"Även om EU jobbar dag som natt för en uppgörelse som säkrar ett ordnat utträde kommer det brittiska utträdet utan tvekan orsaka störningar – till exempel inom företagens leveranskedjor – oavsett om det blir en uppgörelse eller inte", skriver EU-kommissionen.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00