Ett erkännande till den lilla människan

Beatrice Fihn, som är chef för ICAN, under en presskonferens efter att organisationen fick Nobels fredspris förra veckan. Bild: EPA/MARTIAL TREZZINI

Nobels fredspris 2017 är ett ställningstagande mot kärnvapen som når ut till hela världen.

Kampanjen ICAN (International Campaign to Abolish Nuclear Weapons) tilldelades Nobels fredspris för sitt arbete för ett globalt förbud mot kärnvapen.

En glädjens dag för många och fredsrörelsen världen över jublar. Så även i Finland.

Över 120 länder röstade i somras för ett avtal om ett internationellt kärnvapenförbud. Finland deltog inte i förhandlingarna medan Sverige gjorde det och röstade för konventionen, men har ännu inte ratificerat den, debatten i Sverige pågår som bäst.

I Finland tänker man pragmatiskt, ideal och värderingar får ge vika – tyvärr inget nytt. Vi har ett hårt finländskt samhälle med åtminstone en regerande maffia: teknologisektorn.

Nobels fredspris 2017 är ett ställningstagande mot kärnvapen som når ut till hela världen. Ett erkännande till den lilla människan som drömmer stort och tror på det omöjliga.

Yrsa von Hertzen Fredsposten- och Svenska fredsvänneraktiv, Helsingfors

Annons: Förvaringstjänster ny nisch för Grabbarna Flytt

Finlandssvenska företaget Grabbarna Flytt har på sina fem år vuxit så det knakar. Förutom flyttservice och logistiska tjänster åt både privathushåll och företag kan man som nyhet nu också erbjuda förvaring. 14.2.2020 - 10.44

Mer läsning