Estrids bokklubb med Maria Turtschaninoff

I det sjunde avsnittet av Estrids bokklubb är författaren Maria Turtschaninoff gäst. Maria är en av Svenskfinlands bästa fantasyförfattare, och är både prisbelönt och har översatts till många språk.

De flesta av Marias böcker riktar sig till en lite äldre målgrupp än Estrids Bokklubbs, så i avsnittet diskuteras framför allt boken Underfors.

Estrids Bokklubb är en videoserie om barnböcker, barnboksförfattare och barnboksillustratörer.

I serien läser 13-åriga Estrid Airas och 12-åriga Milo Laurent böcker och intervjuar författarna och illustratörerna. Dessutom diskuterar också andra barn författarnas och illustratörernas böcker.

De författare som Estrid och Milo träffar i tredje säsongen är Nadja Andersson, Karin Erlandsson, Eva Frantz, Ted Forsström & Kaj Korkea-aho, Pija Lindenbaum, Sanna Mander, Maria Turtschaninoff och Sanna Sofia Vuori.

Programserien finns tillgänglig på HBL.fi, Estrids Bokklubbs youtube-kanal och blogg: estridsbokklubb@ratata.fi.

I programmet pratar programvärden Milo Laurent och Maria om varför Maria valde att skriva just fantasy och bokpratarbarnen undrar hur Maria håller ordning på alla karaktärer som är med i hennes böcker. Hon berättar att hon i vissa böcker har skrivit listor över alla figurer, växter och andra påhittade element hon använt i sina böcker för att inte tappa bort sig.

Milo Laurent och Maria Turtschaninoff. Bild: Estrids bokklubb

I avsnittet medverkar också bokpratarbarnen Stella Martin, Sofia Lehtinen och Lucas Jordi.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Bokåret 2021 på Bokström

Mer läsning