Estrids Bokklubb avsnitt 6 med Nadja Andersson

Konstnären Nadja Andersson är gäst i det nyaste avsnittet av Estrids bokklubb. Nadja är författare och illustratör och har bl.a. illustrerat och skrivit texten till bilderboken ”Hönans kalas” och illustrerat boken ”Lilla Bä!– en bä-bäbliskberättelse” av Christina Andersson.

Bokpratarbarnen Vidar Juselius, Edith Grahn och Siri Martin talar om bilderna i "Hönans Kalas".

Bokpratarbarnen Vidar Juselius, Edith Grahn och Siri Martin. Bild: Estrids bokklubb

Nadja berättar för studiovärden Estrids Airas om vilka metoder och material hon brukar använda i sitt arbete som illustratör.

Fakta

Det här är Estrids bokklubb

Estrids Bokklubb är en videoserie om barnböcker, barnboksförfattare och barnboksillustratörer.

I serien läser 13-åriga Estrid och 12-åriga Milo böcker och intervjuar författarna och illustratörerna. Dessutom diskuterar också andra barn författarnas och illustratörernas böcker.

De författare som Estrid och Milo träffar i tredje säsongen är Nadja Andersson, Karin Erlandsson, Eva Frantz, Ted Forsström & Kaj Korkea-aho, Pija Lindenbaum, Sanna Mander, Maria Turtschaninoff och Sanna Sofia Vuori.

Programserien finns tillgänglig på HBL.fi, Estrids Bokklubbs youtube-kanal och blogg: estridsbokklubb@ratata.fi.

Pippi skuttar omkring på Finns sommarteater

Pippi Långstrump, Pippilotta Viktualia Rullgardina Krusmynta Efraimsdotter Långstrump, är en av Astrid Lindgrens mest kända och populära figurer. Sommaren 2019 skuttar hon omkring på Finns sommarteaters (tidigare Glims sommarteater 1973-2005) scen i Esbo till Georg Riedels välkända musik. Senast spelades Pippi på Finns år 2006 och det var alla tiders publiksuccé på sommarteatern med nästan 6000 åskådare! Då spelades huvudrollen av Josefin Silén, som sedan dess utbildat sig till musikalartist i Sverige och i höst spelar Esmeralda i Ringaren i Notre Dame på Tampereen Teatteri. 29.3.2019 - 07.54