Estrid träffar Henrika Andersson och Nagu-Nalle

I det andra avsnittet av Estrids Bokklubb diskuterar Estrid och hennes teaterkompis Edith Henrika Anderssons bok ”Nagu-Nalle på djupa vatten”. Estrid och Edith pratar också om vilka kramdjur de hade när de var små och funderar på hur Henrika kom på att skriva böcker om en nalle. I Estrids bokshow dyker både Henrika och Nagu-Nalle upp .

Henrika Andersson har skrivit tre böcker om Nagu-Nalle. Dessutom har hon skrivit flera böcker som riktar sig till lite äldre barn och ungdomar, och också flera pjäser. Henrika är förutom författare regissör, skådespelare och läsambassadör. Hennes nyaste bok "Nagu-Nalle på djupa vatten" kom ut våren 2016.

"Estrids Bokklubb" är en videoserie som handlar om böcker och barns läsande, ur barnens perspektiv. I serien läser 10-åriga Estrid böcker och diskuterar dem med sina vänner. Dessutom träffar hon författare och illustratörer. De författare och illustratörer Estrid träffar i höstens åtta avsnitt är Henrika Andersson, Linda Bondestam, Lena Frölander-Ulf, Malin Klingenberg, Jenny Lucander, Annika Sandelin-Lindberg, Ulf Stark och Stina Wirsén.

Estrids bokklubb är ett samarbete mellan Hufvudstadsbladet och Fantaskop Films.

Programserien finns tillgänglig via HBL.fi, Fantaskop Films, Den finlandssvenska läsambassadörens och Förlagets hemsidor samt på Youtube. Man kan följa Estrids bokklubb på Facebook och på bloggen.

Läs också:

Estrids bokshow för unga läsare

Premiär: Träffa Estrid och hennes vänner i dag

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning