Estrid läser med Lill-Amos och Stina Wirsén

Nu är det dags för det tredje avsnittet av Estrids bokklubb. I dag har Estrid tagit med sin yngsta vän hittills: Amos. Och så träffar hon illustratören Stina Wirsén.

När man läser med en kompis som är under två år blir det mest fokus på bilderna, men i många av Stina Wirséns böcker har hon både illustrerat och skrivit. Estrid träffar Stina för att få veta mer om de roliga figurerna i böckerna.

Stina Wirsén är illustratör. Hon har gjort illustrationer både till bilderböcker och tidningar. En hel del av böckerna riktar sig till de allra yngsta läsarna, som serierna Vem? och Brokiga, men hon har också gjort böcker för äldre barn. Ibland både skriver och illustrerar hon sina böcker, och ibland illustrerar hon texter någon annan skrivit, till exempel i serien om Rut och Knut, som är skriven av Carin Wirsén och i bilderboken Systern från havet som är skriven av Ulf Stark.

Estrid Airas och Stina Wirsén. Bild: Tor Wennström

Stina illustrerar också för tidningar och håller föreläsningar och workshopar för barn runtom i världen.

Estrids Bokklubb är en videoserie som handlar om böcker och barns läsande, ur barnens perspektiv. I serien läser 11-åriga Estrid böcker och diskuterar dem med sina vänner. Dessutom träffar hon författare och illustratörer. De författare och illustratörer Estrid träffar i höstens åtta avsnitt är Henrika Andersson, Linda Bondestam, Lena Frölander-Ulf, Malin Klingenberg, Jenny Lucander, Annika Sandelin, Ulf Stark och Stina Wirsén.

Annons: Förvaringstjänster ny nisch för Grabbarna Flytt

Finlandssvenska företaget Grabbarna Flytt har på sina fem år vuxit så det knakar. Förutom flyttservice och logistiska tjänster åt både privathushåll och företag kan man som nyhet nu också erbjuda förvaring. 14.2.2020 - 10.44

Mer läsning