Estlands järnvägsbolag Operail landstiger i Finland

Det estniska järnvägsbolaget Operail ska satsa på järnvägsfrakt i Finland. Bild: SPT

Det estniska järnvägsbolaget Operail meddelade på onsdagen att bolaget investerar 50 miljoner euro i järnvägsfrakt i Finland.

Enligt Operails pressmeddelande utgör expansionen till Finland en del av bolagets långsiktiga strategi. Operail har grundat ett finskt dotterbolag som ska lägga grunden för de nya investeringarna.

– Vi har fått positiv respons från finska kunder och intressenter. Marknaden behöver mer konkurrens, vilket bidrar till hela sektorns konkurrenskraft, säger styrelsemedlem Paul Lukka i pressmeddelandet.

Bolaget kommer till en början att investera i nya järnvägsvagnar och bygga upp de strukturer som behövs för att Operail ska kunna agera på den finska järnvägsmarknaden. Dotterbolaget Operail Finland leds av Ilkka Seppänen som har ett förflutet på VR.

Operail gjorde en rörelsevinst på 15,7 miljoner euro i fjol. Bolaget äger 3 500 järnvagnar och har sammanlagt 700 anställda.

Annons: Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning