Espoo Uniteds verksamhet fortsätter

Bild: Lehtikuva/Ville Männikkö

Espoo United har hittat en samarbetspartner, vilket betyder att föreningen verksamhet fortsätter och strömmen i Metroarenan kopplas på.

Efter drygt ett år av verksamhet hamnade Espoo United i ekonomiskt trångmål med skulder på över 100 000 euro. Klubbens ägare och styrelsemedlem Jussi Salonoja har den senaste tiden varit en upptagen man, men på torsdag eftermiddag hade han goda nyheter att berätta.

– Efter långa förhandlingar har vi hittat en samarbetspartner och spelarnas löner betalas ut på fredag, säger Salonoja till Iltalehti.

Han vill inte gå ut med namnet på samarbetspartnern.

– Vi berättar om det i augusti. Nu är det dags för mig att ta semester.

Salonoja äger också arenabolaget som sköter om Metroarenan där elektriciteten varit avstängd den senaste tiden på grund av obetalda räkningar. Enligt Salonoja kopplas elen på inom några dagar.

Pippi skuttar omkring på Finns sommarteater

Pippi Långstrump, Pippilotta Viktualia Rullgardina Krusmynta Efraimsdotter Långstrump, är en av Astrid Lindgrens mest kända och populära figurer. Sommaren 2019 skuttar hon omkring på Finns sommarteaters (tidigare Glims sommarteater 1973-2005) scen i Esbo till Georg Riedels välkända musik. Senast spelades Pippi på Finns år 2006 och det var alla tiders publiksuccé på sommarteatern med nästan 6000 åskådare! Då spelades huvudrollen av Josefin Silén, som sedan dess utbildat sig till musikalartist i Sverige och i höst spelar Esmeralda i Ringaren i Notre Dame på Tampereen Teatteri. 29.3.2019 - 07.54