Espoo Uniteds kris fortsätter – förlust på nästan två miljoner euro

Bild: Lehtikuva/Martti Kainulainen

Idrottsföreningen Espoo Uniteds ekonomiska trångmål fortsätter. Det här kommer fram i räkenskapsårets första bokslut.

Bokslutet är bristfälligt och saknar flera lagstadgade uppgifter som till exempel revisorns utlåtande, skriver Kauppalehti. Uppgifterna är registrerade åtta månader försenade i handelsregistret. Enligt balansräkningen uppgick Espoo Uniteds förluster till 1,8 miljoner euro och omsättningen var bara drygt 700 000 euro. Espoo Uniteds utgifter var 2,5 miljoner euro och av dem utgjorde löner 1 miljon.

Espoo United är skyldig ägaren Jussi Salonojas olika bolag ungefär 1,2 miljoner euro. Utöver det är skulden till andra bolag drygt 700 000 euro.

Espoo Uniteds krassa ekonomi var senast aktuell i fjol somras då Metroarenan, som ägs av Salonoja, var igenbommad på grund av obetalda elräkningar. 30 betalningsanmärkningar har registrerats på bolaget sedan i förra året.

Fjolårets ekonomiska bekymmer ledde till att föreningen avslutade sin verksamhet för damlagen. Numera har Espoo Uniteds representationslag i basket och ishockey. Någon ny verkställande direktör har klubben inte utsett efter Olli Aro som blev uppsagd i fjol.