Espoo Uniteds kris fortsätter – förlust på nästan två miljoner euro

Bild: Lehtikuva/Martti Kainulainen

Idrottsföreningen Espoo Uniteds ekonomiska trångmål fortsätter. Det här kommer fram i räkenskapsårets första bokslut.

Bokslutet är bristfälligt och saknar flera lagstadgade uppgifter som till exempel revisorns utlåtande, skriver Kauppalehti. Uppgifterna är registrerade åtta månader försenade i handelsregistret. Enligt balansräkningen uppgick Espoo Uniteds förluster till 1,8 miljoner euro och omsättningen var bara drygt 700 000 euro. Espoo Uniteds utgifter var 2,5 miljoner euro och av dem utgjorde löner 1 miljon.

Espoo United är skyldig ägaren Jussi Salonojas olika bolag ungefär 1,2 miljoner euro. Utöver det är skulden till andra bolag drygt 700 000 euro.

Espoo Uniteds krassa ekonomi var senast aktuell i fjol somras då Metroarenan, som ägs av Salonoja, var igenbommad på grund av obetalda elräkningar. 30 betalningsanmärkningar har registrerats på bolaget sedan i förra året.

Fjolårets ekonomiska bekymmer ledde till att föreningen avslutade sin verksamhet för damlagen. Numera har Espoo Uniteds representationslag i basket och ishockey. Någon ny verkställande direktör har klubben inte utsett efter Olli Aro som blev uppsagd i fjol.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning