Espoo United söker ny vd – sponsor sade upp avtal

Motgångar. Espoo Uniteds tid som idrottsförening har varit kantad av ekonomiska bekymmer, vilket vd Jussi Salonoja medger. Bild: Lehtikuva/Vesa Moilanen

Idrottsföreningen Espoo United sparkar vd Olli Aro. Klubben som haft stora ekonomiska bekymmer letar efter en ny verkställande direktör.

Olli Aro hann vara på sin post i ett år. I ett pressmeddelande meddelar klubbens ägare och styrelseordförande Jussi Salonoja att klubben nu letar efter en person med ett ekonomiskt kunnande som kan koncentrera sig på att skaffa sponsorer. På måndag meddelade oljebolaget Neste att man avslutar samarbetet med Espoo United. Neste har stött ishockeyn i Esbo i flera decennier.

– Vi var ointresserade av ett fortsatt samarbete. Mestis ger oss inte lika mycket synlighet som ligan och vi nådde inte upp till de mål vi hade, säger Osmo Kammonen som är marknadschef på Neste till Iltalehti.

Espoo Uniteds ekonomiska bekymmer ledde i somras till en nedläggning av damverksamheten i ishockey och basket med hänvisning till ett lamt intresse för att sponsra damidrott. Nu har klubben enbart herrlag i basket och ishockey.

Trädgårdsstaden har kvar sin charm

På 1950-talet gjorde den moderna trädgårdsstaden Hagalund finländsk stadsplanering världsberömd. I dag är det både gammalt och nytt boende som får bostadsköpare att vända sina blickar hitåt. 3.9.2019 - 09.17

Mer läsning