Espoo United ansöker om konkurs – "Vi har inte lyckats"

Espoo Uniteds saga är all och idrottsföreningen ansöker om konkurs. Ägaren Jussi Salonoja berättar om det i ett pressmeddelande. Enligt Helsingin Sanomat väntar båda basket- och ishockeyspelarna fortfarande på marslönen.

Espoo United har verksamhet med herrlag i den nästhögsta hockeyserien Mestis och i herrarnas basketliga.

– För två år sedan på våren i samband med Jääkiekko Espoo:s konkurs bestämde jag mig för att än en gång stödja ishockeyn i Esbo och förband mig att stödja verksamheten ett tag. Jag konstaterar att vi inte har lyckats, skriver ägaren Jussi Salonoja i ett meddelande riktat till anställda och samarbetspartners.

– Därför har jag beslutat att i dag lämna in konkursansökan för bolaget till Esbo tingsrätt".

Enligt Helsingin Sanomat har ishockey- och basketspelarna löner innestående hos idrottsföreningen från mars månad.

Det är aktiebolaget Espoo United som står bakom föreningen. Bolaget har sökts i konkurs av två instanser, Only Me och Skatteförvaltningen.

Espoo United grundades efter att hockeylaget Blues gått i konkurs och förlorat sin plats i ligan. Till en början hade Espoo United också damverksamhet men damlagen i ishockey och basket lades ner för att spara pengar.

Salonoja sade upprepade gånger att han ville se Espoo United sätta Esbo tillbaka på ishockeyligakartan.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46