Esperi Care stänger Ulrikahemmet i Kristinestad

Esperi Cares vårdhem Ulrika i Kristinestad läggs ner. Bild: Ari Sundberg/SPT

Myndigheterna tog över verksamheten på vårdhemmet i januari på grund av allvarliga brister.

Valvira avslutar övervakningen av vårdbolaget Esperi Cares serviceboende Ulrikahemmet i Kristinestad, skriver Valvira i ett pressmeddelande. Orsaken är att Esperi Care har meddelat att verksamheten avslutas. Klienterna kommer att flyttas till Kristinahemmet som upprätthålls av staden.

Sedan januari har staden och Valvira ansvarat för Ulrikahemmets verksamhet på order av regionförvaltningsverket. Det hade funnits allvarliga brister i vården och var brist på personal.

Annons: Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning