Esperi Care inleder samarbetsförhandlingar – berör ledningen och administrationen

Esperi Cares samarbetsförhandlingar berör inte personalen eller cheferna vid vårdenheterna. Bild: Ari Sundberg/SPT

Vårdbolagets samarbetsförhandlingar berör 60 personer. Målet är inte att minska personalen utan att organisera om.

Vårdbolaget Esperi Care inleder samarbetsförhandlingar för att ändra organisationens struktur. Förhandlingarna berör 60 personer, men målet är inte att minska personalen utan att definiera om och förtydliga arbetsuppgifterna. Vårdenheternas personal berörs inte, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

– I år har vi börjat genomföra förändringar för att förbättra personalens välbefinnande och vårdens kvalitet. Vi har fört dialog med många centrala parter och nu planerar vi en ny organisationsmodell i samarbete med personalen, säger personalchef Maria Pajamo i pressmeddelandet.

Samarbetsförhandlingarna berör högsta ledningen och administrationen. De flesta som berörs arbetar i Helsingfors och en del i Uleåborg.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning