Ingen final för Darude och Rejman – ”Vi är överraskade”

Sebastian Rejman vid Eurovision Song Contest i Tel Aviv. Bild: Thomas Hanses/SPT

Finlands Darude och Sebastian Rejman säger att de är besvikna på att inte ha gått vidare i Eurovisionen men är ändå nöjda med sin egen insats.

Darude och Sebastian Rejman träffade inte pressen efter semifinalen i Eurovision Song Contest i Tel Aviv på tisdagskvällen, men uttalar sig däremot i en ljudfil som skickades ut till journalisterna.

– Ordet börjar på f, det suger ganska hårt, säger Darude om hur han känner sig.

– Vi har jobbat länge för det här och vi gjorde det bra. Visst harmar det att det här blev resultatet. Visst smärtar det att se andra fira och förbereda sig för final. Å andra sidan är Sebu och jag inga dåliga förlorare. De som gick vidare, vilka kriterierna än var, förtjänar det och vi önskar dem lycka till.

– Ärligt talat är vi överraskade, men så här blev det, säger Sebastian Rejman.

– Det positiva är att vår dramaturgiska båge blev den att det sista uppträdandet också definitivt var vårt bästa. Sången var bäst, tajmingen bäst, bilderna bäst. Om det här inte räcker så var vi på fel plats eller så är det något vi inte förstår – eller något däremellan. Men än sen, livet fortsätter, säger Darude.

Till final gick däremot ganska förväntat Grekland, Cypern, Tjeckien, Australien och Island. I final ses också Serbien, Estland och Slovenien. Mest otippade var Vitrysslands och San Marinos finalplatser.

Den andra semifinalen genomförs på torsdag klockan 22. Finalen i årets Eurovision genomförs på lördag klockan 22.

Korrigering: Både semifinal och final börjar kl. 22 finsk tid.

Mot en renare värld, ett flyttlass åt gången – ”Alla våra 150 röda bilar kör fossilfritt”

Mer läsning