Esbo tar till stora släggan i Hagalund

För två år sedan stod husen till vänster på bilden ännu på sin plats. Nu är de rivna. Samma öde går huset till höger mötes den kommande veckan. Bild: HBL/Arkiv/Leif Weckström

Byggnadsarbetena i Hagalunds centrum i Esbo fortsätter. Den här veckan inleds rivningen av Akademiska bokhandelns gamla fastighet.

Fastigheten ersätts med en byggnad som ska stå färdig 2021. I den ska det finnas affärslokaler i fyra våningar och bostäder i nio våningar.

– Från huset ska det finnas en förbindelse till köpcentret Ainoa och Hagalunds metrostation och bussterminalen som blir färdig om ett år, säger Hagalunds projektchef Antti Mäkinen till Länsiväylä.

Också rivningen av det så kallade Vattenfallshuset i Hagalund börjar snart. På tomten byggs två bostadshus för 300 boende. För fotgängare innebär byggarbetena förändringar.

– Sampogränden stängs helt under renoveringarna. Det följande stora projektet blir bussterminalen och renoveringen av Havsvindsvägen. De ska vara färdiga 2019 då den södra ingången till Hagalunds metrostation öppnas, säger Mäkinen.

Köpcentret Ainoa får också tre tilläggsvåningar med bostäder för 300 boende. När byggarbetena är färdiga i Hagalund på 2030-talet ska det finnas nya drygt 2 000 nya bostäder.

Fräscht grepp på bostadsmarknaden tilltalar unga

17.5.2019 - 16.03