Esbo stadsteaters genrep visas på nätet

Timo Torikka och Juha Sääski i Lehmantrilogin. Bild: Joona Pettersson/Pressbild

På världsteaterdagen på fredag visar Esbo stadsteater en videoinspelning av genrepet av föreställningen Lehman-trilogia (Lehmantrilogin). Det meddelar teatern på sin webbplats.

Det är fråga om Stefano Massinis pjäs om släkten bakom den amerikanska banken Lehman Brothers som 2008 gick omkull i samband med finanskrisen. Föreställningen, som regisseras av Davide Giovanzana, skulle ha haft premiär i fredags på Esbo stadsteater. På grund av coronaviruset ställdes emellertid alla föreställningar in. Nytt premiärdatum är den 1 augusti.

På världsteaterdagen på fredag är det möjligt för dem som förhandsanmält sig att se en videoinspelning av genrepet som hölls innan regeringen införde begränsningar av sammankomster.

Videon finns tillgänglig mellan klockan 17 och 24 på fredag, men för att se den krävs inloggningskoder som man får om man registrerar sig via en länk på Esbo stadsteaters webbplats espoonteatteri.fi Det gäller att anmäla sig före klockan 12 på fredag.

Skapa din framtid vid Yrkeshögskolan Novia

Yrkeshögskolan Novia är en studerande- och arbetslivsnära entreprenörsmässig högskola med högklassig utbildning på fyra orter: Vasa, Åbo, Raseborg och Jakobstad. Novia har ca 4000 studerande, och vi tog pulsen på några av dem. 19.3.2020 - 15.23

Mer läsning